۱۳۸۷ آذر ۲۶, سه‌شنبه

قسمت دوم و پایانی- راه حل مسائل ملی در ایران ، افغانستان و ...

10- به نظر من ، وجود ملیتهای مختلف در بسیاری از کشورها و تبعیضاتی که به آنها می شود یک واقعیت دردناک است. بخشی از راه حلهائی که ارائه شده را نیز من منطقی تر از بقیه می دانم چرا که اگر قرار است که حاکمیتهای ملی وجود داشته باشند ، پس باید ملیتهای فاقد حاکمیت ملی نیز حکومت ملی خود را تشکیل دهند یا به خود مختاری برسند و...اما راه حل نهائی که من کاملاً از آن دفاع می کنم ، برداشتن تمامی مرزها از روی کره زمین و نابودی دولتهای به اصطلاح ملی است و بنابراین با تشکیل دولتهای ملی جدیدتر و حتی آن دولتهای ملی که وجود دارد نیز مخالفم. چراکه اگر اعتقادی به حاکمیتهای ملی چه غالب و چه مغلوب ، چه کوچک و چه بزرگ نداشته باشیم ، اگر انسانها را نخواهیم بر اساس نژاد ، فرهنگ، جنسیت، مذهب ، زبان ، ملیت، رنگ پوست، محل تولد ، خاک بخشی از زمین، سرزمین پدری و مادری (وطن)، مرزهای موجود و...تقسیم کنیم و اگر به جای آنها انسان محور باشیم آن موقع سیاست ما با کسانی که اولویت و محوریت شان با ما فرق می کند یکسان نخواهد بود. برداشتن مرزها بصورت مرحله ای شدنی است یعنی هر کسی مرزهایش را با همسایگانش بر می دارد و هر کسی هر جائی که می خواهد می تواند کار، مسافرت یا زندگی کند. سپس حاکمیتهای ملی و ارتش کشورها نیز منحل شوند . آن موقع نمی توان انسانها را با توجه به ملیتشان و مرزهای موجود تعریف و تقسیم بندی کرد و به جای حاکمیتهای ملی، شوراهای محل شکل می گیرد ولی نه این چیزی که جمهوری اسلامی اسمش را گذاشته شورا و اصلاً معلوم نیست چی هست.

پایان

۱۳۸۷ آذر ۲۵, دوشنبه

1 - راه حل مسائل ملی در ایران ، افغانستان و ...

در رابطه با مسئله ملی و چگونگی برخورد با آن تا کنون نظرات و راه حل های متفاوتی ارائه شده است . سوای اینکه نظرات داده شده ، پیشنهاد 1 نفر است یا طرفدار میلیونی دارد را می توان اینگونه تقسیم بندی کرد. 1- طرفداران ناسیونالیست حفظ تمامیت ارضی ، که با هر گونه تغییرات در چارچوب مرزهای کنونی مخالف بوده و حاضر است با کشتار ، آدم کشی و قتل ساکنین آن در محل سکونت ملیتها ، همچنان مرزهای موجود را حفظ کند. 2- طرفداران یک حاکمیت فدرال بر اساس تقسیمات استانها در هر کشوری 3 - طرفداران یک حاکمیت فدرال بر اساس سکونت ملیتها ، این طرح به اختلافات ملی و قومی شدیداً دامن می زند و از طرفی تعدادی از شهرها در بسیاری از کشورها چند ملیتی است و این طرح در این شهرها دچار مشکلات جدی و خشونت می شود. این دیدگاه آدمها را بر اساس نژاد ، ملیت یا زبانشان تقسیم و جدا سازی می کند . 4 - تشکیل ایران بزرگ یا امپراطوری بزرگ عثمانی و... طرفداران ناسیونالیست این نظر به دنبال آن هستند که به مرزهای قدیم کشورهای بزرگ برگردند. 5 - طرفداران تشکیل کشورهای بزرگتر بر اساس زبان مشترک. 6- جدائی ملیتهای مختلف از ایران ، افغانستان و ... وتشکیل کشور مستقل توسط ناسیونالیستها 7- طرح خود مختاری ملیتهای ساکن در هر کشور 8- طرح جدائی در هر کشور، تشکیل کشور و دولت مستقل و سپس برداشتن مرزها مانند اتحادیه اروپا اما در حد همان کشور سابق قبل از جدائی، این نظر ناسیونالیستی معتفد است که این اتحادیه زبان مشترک ندارد و هر کسی به زبان خودش صحبت می کند. 9 - دیدگاه رفرم که معتقد است صرفاً باید حقوقی را به آنها داد مانند حق صحبت به زبان مادری ، حق تدریس زبان مادری ، حق نوشتن به زبان مادری در نشریات و کتابها و... اما با حفظ مرز کنونی
10- ادامه دارد ...

۱۳۸۷ آذر ۱۸, دوشنبه

مرگ بر دیکتاتور

30 سال استبداد تئوکراسی در ایران دیگر بس است . من به عنوان یک وبلاگ نویس از حرکت آزادی خواهانه و برابری طلبانه جنبش دانشجوئی که با شعار مرگ بر دیکتاتور همراه بود دفاع می کنم و خودم را همراه آنان می دانم. امیدوارم دیگر وبلاگ نویسان نیز از حرکت جنبش دانشجوئی در مراسم 16 آذرامسال که برگذار شد حمایت کنند و صدای آنها را به جهانیان برسانیم. پیشنهاد می کنم به جنبش دانشجوئی که به زبان انگلیسی ، آلمانی ، فرانسه و... بر روی پلاکارتها شعار بنویسند و در روز جهانی جنبش دانشجوئی 17 نوامبرهر سال نیز مراسم برگذار کنند و تلاش کنند که با جنبش دانشجوئی در سرتاسر جهان ارتباط برقرار کنند، از آنها حمایت کنند و جلب توجه و حمایت جنبش دانشجوئی جهانی را در رابطه با مبارزات خود جلب کنند. زنده باد مبارزات جهانی جنبش دانشجوئی

عدم اجازه شرکت به اتباع خارجی در کنکور ضد انسانی است

(بی بی سی : اداره کل اتباع خارجی وزارت کشور ایران ثبت نام و شرکت اتباع افغان و عراقی را در آزمون سراسری پذیرش دانشجو ممنوع کرده است. بر اساس این تصمیم، افغانها و عراقی هایی که به صورت مجاز و قانونی در ایران اقامت دارند نیز نمی توانند در کنکور پذیرش دانشجو در دانشگاههای دولتی ایران شرکت کنند. البته این محدودیت فقط مربوط به دانشگاههای دولتی ایران است که تحصیل در آنها رایگان است اما از سال گذشته، امکان تحصیل اتباع خارجی در دانشگاه آزاد اسلامی فراهم شده است که دانشجویان باید در قبال تحصیل، هزینه های آن را بپردازند. بر اساس گزارشها، حدود دو میلیون تبعه خارجی و عمدتا افغان در ایران زندگی می کنند و نزدیک یک هزار و ۲۳۶ دانشجوی خارجی در ایران مشغول تحصیل هستند.)
با توجه به این خبر می بایست دانشجویان مخصوصاً در ایران، عراق و افغانستان به این اقدام ضد انسانی رژیم اعتراض کنند. در ایران دانشجویان می بایست از حق تحصیل و شهروندی همه مهاجرین و پناهندگان ، مخصوصاً ازحق ادامه تحصیل 1236 یار دبستانی خود دفاع کنند. دانشجویان ایرانی ، افغان و عراقی در دیگر کشورها می بایست به دفاع از آنها برخیزند و حمایت دیگر دانشجویان در سرتاسر جهان را جلب کنند. امیدوارم وبلاگ نویسان نیز از حق انسانی پناهندگان و مهاجرین در ایران به دفاع برخیزند و کارزار مشترکی به راه اندازند . می بایست رژیم ایران را به عقب نشینی واداریم.

۱۳۸۷ آذر ۱۷, یکشنبه

قتل یک نوجوان 15 ساله در یونان توسط پلیس محکوم است

http://www.bbc.co.uk/persian/world/2008/12/081207_ba-greece-shooting.shtml

http://www.radiofarda.com/Article/2008/12/09/f2_Greece_tension_Athens.html
شورش و ناآرامی در یونان همچنان ادامه دارد.
کسانی که اخبار اروپا را دنبال می کنند می دانند که شبح انقلاب بر فراز یونان در حال پرواز است. سیاستمداران یونان نقش دانشگاه و کارگران در سرنگونی دیکتاتوری سرهنگ ها را از یاد نبرده اند و می دانند اینک با قتل این نوجوان 15 ساله (آلکسیس گریگوروپولوس) واینکه از هر پنج نفر یک نفر در این کشور زیر خط فقر زندگی می‌کند، و میزان قدرت چپ و کمونیستها در جامعه با خطر جدی مواجه هستند .همچنین در کشورهای دیگر تظاهرکنندگان چپ، کنسول‌گری یونان در برلین، پایتخت آلمان، را به اشغال خود درآوردند و به دنبال اعتراضات در لندن، پلیس انگلستان پنج نفر را در خارج از سفارت یونان دستگیر کرد. طبق اخبار یک سایت، تاکنون دست کم 40 نفر در اثر این درگیری ها زخمی شده اند. پلیس آتن نیز تاکنون بیش از 20 نفر را دستگیر کرده است. شورش و ناآرامی مردم به ویژه نوجوانان در شهر آتن خیلی زود به شهرهای دیگر این کشور کشیده شده است. شدت شورش و عدم توان کنترل پلیس به حدی بود که 60 مغازه، 16 بانک و دست کم 40 ماشین در اثر آن ویران شد
http://www.bbc.co.uk/persian/world/2008/12/081208_pm_greece_riot.shtml
و طبق اخبار یک سایت دیگر پليس يونان اوايل روز گذشته اعلام کرد که 89 تن به دليل حمله به نيروهاي پليس دستگير شدند و 79 تن ديگر نيز به اتهام حضور احتمالي در اين اغتشاشات مورد بازجويي قرار گرفته اند.
http://www.mardomsalari.com/Template1/News.aspx?NID=45324
دانشگاه پلی تکنیک یونان در مبارزات ضد دیکتاتوری سابقه درخشانی دارد. حكومت ديكتاتوري سرهنگ‌ها در يونان كه از سال ‪ ۱۹۶۷‬به رهبري جورج پاپادوپولوس حكومت نظامي برقرار كرده بود، در سال ‪ ۱۹۷۳‬با تظاهرات دانشجويي و کارگری روبرو شد كه در مهمترين اين حركتها تانكهاي ارتش در 17 نوامبر سال 1973 با حمله به دانشگاه پلي تكنيك واقع در مركز آتن شمار زیادی از دانشجويان زخمی و کشته شدند و 8 ماه بعد در سال 1974 مبارزات جنبش دانشجوئی و کارگری به ثمر رسید و رژیم نظامی سقوط کرد. در واقع ماه نوامبر در چند کشور، ماهی مهم برای جنبش دانشجوئی محسوب می شود. کشتار دانشجویان در چک نوامبر سال 1339 ، در یونان دانشگاه پلی تکنیک آذر ماه 1973 و... قابل توجه است. جنبش دانشجوئی باید تلاش کند که بین مبارزات دانشجوئی در کشورهای مختلف پیوند نزدیک و هماهنگ برقرار کند ، همانطور که مجمع جهانی دانشجویان در سال 1941 در لندن 17 نوامبر را روز جهانی دانشجو نامیدند ، دانشجویان در ایران نیز می توانند برای پیوند با دانشجویان جهان در 17 نوامبر نیز مراسم برگزار کنند.
در این شرایط اعلام حمایت دانشجویان ایران از دانشجویان یونان بسیاربااهمیت است .
http://www.ebtekarnews.com/Ebtekar/Article.aspx?AID=939
http://meykhane.persianblog.ir/
http://site.zendehrood.com/visitorpages/show.aspx?IsDetailList=true&ItemID=11990,1

۱۳۸۷ آذر ۱۳, چهارشنبه

در مورد شاهین شهر، قسمت دوم

شاهین شهر در شمال اصفهان قرار دارد و جمعیت آن بیش از 143 هزار تفر می باشد. شاهین شهربا آنکه شهر مذهبی نیست با این حال بیش از 7 مسجد ،1 سینما 200 نفره ،1 بیمارستان ، 3 ورزشکاه و یک درمانگاه قدیمی دارد که اکنون به بیماران دیابتی اختصاص یافته است (خبرگزاری فارس: مسئول مرکز تخصصی دیابت شهید سرخوش شاهین شهر گفت: بسیاری از بیماران دیابتی این شهر برای تهیه داروها و وسایل مورد نیاز خود مشکل مالی دارند و مسئولان شهر می توانند با کمک های مالی خود از این بیماران حمایت کنند. وی اظهار داشت: بیش از چهار هزار نفر از کل جمعیت شاهین شهر مبتلا به بیماری دیابت هستند، که تنها یکهزار و ۵۰۰ نفر به این کلینیک تخصصی و برای تشکیل پرونده مراجعه کرده اند و این مرکز نخستین مرکز دیابت استان اصفهان است که زیر نظر وزارت بهداشت دایر شده تصریح کرد: علاوه بر این کلینیک در شهرستان فلاورجان نیز مرکز دیابتی در حد ارائه خدمات به بیماران وجود دارد. وی افزود: آگاهی نداشتن از بیماری یا بی توجهی نسبت به بیماری دیابت از عواملی است که باعث شده تعداد کمی به مرکز تخصصی دیابت مراجعه کنند. ) شهرستان شاهین شهر و میمه با وسعت 66/5409 کیلومتر مربع با مرکزیت شاهین شهر می باشد. این شهرستان دارای 2 بخش ، 6 شهر و 4 دهستان می باشد . بخشهای این شهرستان شامل بخش مرکزی و بخش میمه می باشد . شهرهای این شهرستان شامل شهرهای شاهین شهر ، گز ، گرگاب ، میمه ، وزوان و لایبید می باشد. همچنین این شهرستان شامل دهستانهای برخوار غربی، مورچه خورت ، زرکان و ونداده می باشد . (فارس: نماينده مردم برخواروميمه درمجلس شوراي اسلامي گفت: شاهين شهر دومين شهرباسواد كشوراست كه از بيكاری رنج مي برد ... و از مشكلات اصلي مردم اين منطقه را عدم وجود اشتغال ، بيكاري جوانان، استقرار ضعيف واحد هاي كارگاهي صنعتي بزرگ دانسته و تصريح كرده است که تسريع در ساخت قطار سريع السير اصفهان تهران ، كمك به حل مشكلات بهداشت و درمان، تجهيز هلال احمر به چرخ بال و كليه امكانات ، كمك به شهرداري هاي ضعيف دستگرد، خورزوق ، حبيب اباد و كمشچه، اصلاح راه هاي روستايي و توسعه كشاورزي بخش برخوار ميمه از مهمترين در خواست هاي مردم است. این نماینده از طیف رایحه خوش خدمت احمدی نژاد ، تشکیل 6 پایگاه نیروی انتظامی و تقویت پایگاه های مقاومت بسیج را از خواستهای مهم مردم می داند. البته معلوم نیست منظورشان کدام مردم است ؟)


۱۳۸۷ آذر ۸, جمعه

در مورد شاهین شهر، قسمت اول

اولین خانواده های شاهین شهر در سال 1351 ساکن شدند . علت انتخاب این اسم برای این شهر آن بود که نقشه شهر مانند یک شاهین در حال پرواز طراحی شده بود که از بالا قابل مشاهده بود. در اوایل انقلاب تلاش کردند که نام شاهین شهر را شهید شهر کنند که موفق نشدند اسم شهر را تغییر دهند اما سپس اسم خیابانها که فقط نام شعرا( حافظ شمالی، حافظ جنوبی، سعدی شمالی، سعدی جنوبی، فردوسی، خاقانی، جامی، عطار، نظامی ، عطار، رازی و...) بود را تغییر دادند و در انتخاب اسامی جدید ، دیگر از نام شعرا استفاده نکردند( تا آنجا که می دانستم). البته اسامی یاد شده بالا همچنان وجود دارد ولی اسامی خیابانها قرار بود فقط نام شعرا باشد که زیبایی خاص و منحصر به فردی به شهر که شکل شاهین نیز بود می داد. شاهین شهر در 20 کیلومتری اصفهان در بین 2 اتوبان قدیم و جدید تهران -اصفهان قرار دارد. نزدیکترین روستا به شهر گرگاب بود (البته اخیراً با ایجاد شهرداری آن را تبدیل به شهر گرگاب کردند). گرگاب بعد از انقلاب نقش مهمی را در شهر بازی کرد و بسیاری از مغازه داران آن ، پاسداران ، بسیجییان ،عوامل اطلاعاتی و حزب الهی های شهراز آنجا بودند و به دلیل آنکه زمینهای کشاورزی آنها در اطراف شهر بود و یا اینکه خود در شاهین شهر صاحب زمین بودند( چراکه شاهین شهر در اراضی بایر گرگاب بوجود آمد که مقدار زیادی از آن نیز به خانواده برومند معروف در گز تعلق داشت) دارای ثروت قابل توجهی گشتند. ساکنین گرگاب قبل از تاسیس شاهین شهر عموماً به کشاورزی و دامداری اشتغال داشتند. (درقسمتی از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 10 امده است ...گرگاب داراي 1222 تن سکنه است . آب آنجا از قنات تامين ميشود. محصول غلات ، پنبه ، صيفي ، روناس ، خربزه فراوان ، پشم ، روغن . شغل اهالي زراعت و گله داري است و صنايع دستي زنان کرباس بافي . راه شوسه دارد. يک دبستان و در حدود 10 باب دکان و قلعه نوساز دارد. خربزه گرگاب به خوش طعمي و شيريني معروف است و به شهرستانها صادر ميشود) روستای دیگری که شاهین شهر خیلی روی آن تاثیر گذاشت با اینکه نزدیک به شهر نبود روستای چاله سیاه بود که عمدتاً دارای باغ انار و دام(مخصوصاً بز) بودند و در واقع این روستا در نزدیکی محیط زیست حفاظت شده قرار دارد. مقدار قابل توجهی از بسیجییان و عوامل اطلاعاتی و پاسداران شهر نیز از این روستا بودند.(دهي از دهستان برخوار بخش حومه شهرستان اصفهان که در 35 هزارگزي شمال باختر اصفهان و 14 هزارگزي شوسه اصفهان به تهران واقع شده . جلگه اي است معتدل که 616 تن سکنه دارد. آبش از قنات و محصولش غلات و پنبه وصيفي و پشم و روغن است . شغل اهالي زراعت و گله داري و صنايع دستي زنان کرباس بافي ميباشد. راهش ماشين رو است و کاروانسراي شاه عباسي دارد. نقل از فرهنگ جغرافيائي ايران ج 10 و رجوع بمرآت البلدان ج 4 ص 85 شود.)البته آمار آمده در فرهنگ جغرافیایی در مورد چاله سیاه و گرگاب جدید نیست. این نوشته ادامه دارد

۱۳۸۷ آذر ۷, پنجشنبه

16 آذر امسال چه باید کرد

خوشبختانه هر سال شاهد رشد و ابتکار خلاق جنبش دانشجوئی در شعار و نوع حرکت هستیم و هر سال جنبش دانشجوئی مطالبات جدیدی را در غالب شعار به درون جامعه می برد و وظایف خودش را به عنوان عنصر آگاه دانشجوی روشنفکر انجام می دهد و با چنین فعالیتهائی است که دانشجو فقط نه به عنوان یک قشر در حال تحصیل ، بلکه به عنوان یک روشنفکر ، عمل آگاهانه و تاثیر گذار انجام می دهد و اندیشه و دانش خود را در خدمت رشد و ارتقاء مسائل سیاسی ، اجتماعی و ... جامعه قرارمی دهد. طی چند سالی که جنبش دانشجوئی دگربار پس از سالها سرکوب سربرآورده است و با پرداخت هزینه های سنگین به طرح مطالبات نه فقط همه دانشجویان بلکه به طرح مطالبات جنبش کارگری ، زنان، و اقشار محروم جامعه و... پرداخته است ولی در این بین دیگر عناصر آگاه جامعه در هر حرکتی با دانشجویان همراه نشده اند( بجز مواردی مثل 18 تیر 78 در تهران و 20 خرداد 82 در تهران و دیگر شهرها و...) حال آنکه در هر 13 یا 16 آذر و 18 تیر ما نیز باید سازماندهی و برنامه ریزی خودمان را داشته باشیم و در واقع بتوانیم رژیم را غافلگیر کنیم. طبیعتاً ابتکار و خلاقیت که تنوع حرکت را بدنبال خواهد داشت و باعث سردرگمی سرکوبگران خواهد شد. اگر هر یک ازما ، در این روزها ، حتی یک کار کوچک انجام دهیم آن موقع اگردر ابعاد میلیونی باشد رژیم را فلج خواهد کرد. در این چند سال جنبش دانشجوئی به مطالبات مشابه منطقه ای و جهانی نپرداخته است و خود را به مبارزات بین المللی پیوند نزده است. در سالهائی که فشار رژیم بیشتر می شود باید ما بیشتر مطالبات و مشکلات منطقه ای و جهانی را مورد توجه قرار دهیم به عنوان مثال شعار آزادی پرویز کامبخش دانشجوی رشته خبرنگاری در افغانستان را طرح کنیم و یا شعار دفاع از حق پناهندگان افغان در ایران و... ودر مقابل جنبش دانشجوئی افغانستان به طرح مطالبات ما نیزبپردازد و خواست آزادی معلم زندانی فرزاد کمانگر را طرح کند و یا خواست آزادی دانشجویان زندانی در ایران و...

۱۳۸۷ آذر ۶, چهارشنبه

اندیشه پرسشگر

ما انسانها باید تلاش کنیم که همیشه خودمان باز در مورد همه چیز مستقل بیندیشیم. باید تلاش کنیم که هر چیزی که برایمان عادی شده است باز در مورد آنها تفکر کنیم. هر چیزی که به طور عادی و مرسوم وجود دارد لزوماً درست نیست و می تواند نه تنها همان یک شکل که اشکال مختلفی داشته باشد. در واقع هیچ چیزی مطلق نیست و همه چیز نسبی است. ما می توانیم از هر چیزی شروع کنیم مثلاً 1- آیا جهانی بدون زندان ممکن است ؟ اگر آری پس آلترناتیو آن چیست. 2- آیا جهانی بدون مرز، یعنی جهانی مانند یک کشور ممکن است؟ اگر آری، پس چگونه ؟3- آیا جهانی بدون فقر ممکن است؟ چگونه و راه حل چیست؟ 4- آیا چهانی بدون زورگوئی دولتها و سرکوب ممکن است؟چگونه؟5- آیا جهانی بدون جنگ ممکن است؟ راه حل چیست؟6- آیا جهانی بدون انرژی هسته ای ممکن است؟ چگونه و آلترناتیو چیست؟ 7- آیا جهانی بدون خدمت سربازی برای دولتها ممکن است ؟ چگونه؟ 7- آیا چهانی بدون شاه و رهبر و... ممکن است ؟ آلترناتیو چیست؟8- آیا جهانی بدون آدمکش و پلیس ممکن است؟9- آیا جهانی بدون سلاح هسته ای و سلاح شیمیایی ممکن است؟چگونه؟10- آیا جهانی بدون دولتها ممکن است؟چگونه؟11- آیا جهانی بدون نابرابری زن و مرد ممکن است؟ 12- آیا جهانی با یک زبان مشترک ممکن است؟ چگونه؟13- آیا جهانی بدون مذهب ممکن است؟ چگونه؟14- آیا جهانی بدون زندگی برای کارممکن است؟ 15- آیا جهانی بدون قانون دولتها ممکن است؟ راه حل و آلترناتیو چیست؟16- آیا جهانی بدون قاضی و زندان بان ممکن است؟ 17- آیا تدوین قانون توسط خود مردم برای مردم ممکن است؟چگونه؟18- آیا حکومت مردم بر مردم و نه حکومت دولتها بر مردم ممکن است؟19- آیا در مقابل سازمان دولتها که به سازمان ملل معروف است می توان در مقابل آن سازمان واقعی ملل را تاسیس کرد؟ چگونه ؟ و....

نظام جلالی